Suverénní Pěnčín tentokrát naděloval ve Vsi

17.03.2015 16:31

Suverénní Pěnčín tentokrát naděloval ve Vsi

Liberecký kraj - Okresní fotbalový přebor: Lídr soutěže nastřílel šest gólů. Nové Město utnulo sérii porážek. Poslední zůstává Gasservis Liberec.

PĚNČÍN UKÁZAL SVOJI SÍLU V NOVÉ VSI. Hosté přežili nápor domácí Vsi, která mohla v úvodu vstřelit dva góly, a pak nemilosrdně trestali. Na snímku je v modrém pěnčínský obránce Šerpán v souboji s domácím útočníkem Smolou.

PĚNČÍN UKÁZAL SVOJI SÍLU V NOVÉ VSI. Hosté přežili nápor domácí Vsi, která mohla v úvodu vstřelit dva góly, a pak nemilosrdně trestali. Na snímku je v modrém pěnčínský obránce Šerpán v souboji s domácím útočníkem Smolou. Autor: Deník/ Miloslav Cihlář

Vedoucí celek fotbalového přeboru Liberecka Sokol Pěnčín opět nezaváhal a v Nové Vsi přichystal domácím šestigólový příděl. V závěsu se drží Chrastava B, jež výhrou v Mníšku nad béčkem Studánky prodloužila sérii vítězství na šest v řadě.

Nová Ves – Pěnčín 0:6 (0:4)

Ač tomu výsledek nenasvědčuje, byl první poločas vyrovnanější než druhý. Hosté však v první půli dokázali proměnit takřka všechny své šance a navíc je podržel vynikající brankář Piršel. Jako první zahrozil už ve 3. minutě pěnčínský kanonýr Mihálik, zatím se však jen „zastřeloval“ – jeho rána z 30 metrů těsně minula novoveskou branku. Na druhé straně pálil v 10. Smola rovněž vedle, z protiútoku vypálil Zdražil k tyči, ale Kos vyrazil na roh. Při průniku domácího Malagy zasáhl Piršel. Skóre otevřel v 15. minutě Jaček vydařenou střelou z těžkého úhlu a za tři minuty poslal Gábr odražený míč hlavou podruhé do sítě domácích. Rychlé góly Novou Ves trochu rozhodily, nicméně 
v 22. postupoval Čermák sám, jenže Piršel byl spolehlivý. 
V 28. se poprvé prosadil „Pišta“ Mihálik a Pěnčín vedl 3:0. Poté zasáhl Piršel výborně po Smolově trestňáku k tyči a zlikvidoval i Beránkovu dorážku. Pět minut před přestávkou definitivně zmrazil Novou Ves Mihálik vydařenou ranou z 20 metrů – 0:4. Po změně stran už to byl ze strany domácích marný boj, tempo zápasu opadlo. V 57. Mihálik dovršil hattrick. Piršel potom v 60. vykryl branku při Smolově průniku a poradil si i po chvíli s dalekonosnou bombou Novotného. Stoprocentní šanci měl v 73. domácí Smola, ale Piršel jeho střelu, kterou už všichni viděli v brance, ještě zázračně v pádu vyrazil. Kos potom zabránil v gólu Zdražilovi při samostatném úniku a v 87. M. Škréta dovršil výsledek na 0:6 po průniku do rozhozené obrany.

Branky: 28., 40. a 57. Mihálik, 15. Jaček, 18. Gábr, 87. M. Škréta. Rozhodčí: Kříž st., ŽK: 1:0, 90 diváků. Nová Ves: Kos – Didi, Junek, Malaga, Vávra – Beránek, Mrijaj, Novotný, Čermák – Modrák (66. Komarov), Smola. Pěnčín: Piršel – Šerpán, M. Škréta, Jaček, Lochman – Jan Škréta, Matějíček, Gábr (66. Jindřich Škréta), Mihálik – Štefan, Zdražil.

Frýdlant B – Raspenava 2:0 (1:0)

Ve vyrovnaném prvním poločase se ujali domácí vedení 
v 21. minutě po vydařené individuální akci Stýbala. Raspenava mohla vyrovnat 
v 30. kdy Burgr pálil z malého vápna nad branku. V 41. byl za protesty vyloučen autor domácího gólu Stýbal, ale hosté se v přesilovce neprosadili, jejich útoky končily většinou už před šestnáctkou. Naopak Frýdlantští se v oslabení zaměřili více na obranu a zaměstnávali soupeře nebezpečnými brejky. Velkou šanci měl v 58. Peml, jehož prudkou hlavičku vyrazil brankář Urban na roh. V 64. si Peml vše vynahradil, když po chybě obrany překonal gólmana a zvýšil na 2:0. Raspenava se ještě snažila se zápasem něco udělat, ale vrcholem jejího snažení byla v 88. minutě tyčka, kterou nastřelil Michal Zeman hlavou.

Branky: 21. Stýbal, 64. Peml. Rozhodčí: Bláha, ŽK: 5:2, ČK: 41. Stýbal (Frýdlant), 80 diváků- Frýdlant B: Tauš ml. – Záruba, Jelínek, Dědek (89. Šlejtr), Weidisch – Peml, Šindelář (83. Tauš st.), Stránský (79. Mauer), Buřita (74. Horvát) – Stejskal (64. Plesar), Stýbal. Raspenava: Urban – Burgr, Mleziva, Resl, Pikous – Vancl, L. Koprnický, Meneghel (46. Balog), Martin Zeman – Matoušek (46. J. Koprnický), Michal Zeman.

Jablonné – Vratislavice 2:2 (1:2)

V zajímavém utkání se rodily šance na obou stranách. Už v 2. minutě zadunělo břevno vratislavické branky po střele Pavlase. V 15. vyděsil hosty trestný kop M. Černého, ale míč v síti neskončil. Na druhé straně mířil v 20. Stolín z dobré pozice nad branku. 
V 25. se povedla domácímu V. Šimonovi parádní trefa z hranice šestnáctky a Jablonné vedlo 1:0. Závěr poločasu však patřil Vratislavicím. V 35. Stolín vyrovnal a v 42. Žabka využil hrubky domácí obrany, takže hosté šli do kabin s jednogólovým náskokem. Sedm minut po přestávce si to však Pál namířil do velkého vápna, byl faulován a nařízenou penaltu bezpečně proměnil V. Šimon – 2:2. Tento stav se již do konce zápasu nezměnil, ačkoli oba týmy měly možnosti rozhodnout. Tu největší v 80. Jablonné, když po faulu na Čermáka byla nařízena druhá penalta. Předchozí úspěšný exekutor V. Šimon však mířil pouze do břevna, takže si oba celky rozdělily po bodu a ukončily tak neuvěřitelnou sérii bez nerozhodných výsledků, která v okresním přeboru trvala od třetího kola.

Branky: 25. a 52. z pen. V. Šimon – 35. Stolín, 42. Žabka. Rozhodčí: Pelikán, ŽK: 2:2, 40 diváků. Jablonné: Rýdl – Kříž (50. M. Šimon), Štáfek, Pál, Vejskrab – Němeček (50. Nešvera), Pavlas, M. Černý, Kovalev – V. Šimon, Marček (70. Čermák). Vratislavice: Jirák – Berger, Preissler, Komárek, Krejčík – Holubec (83. Havelka), Stolín, J. Čermák, Opatřil – Vavřena (57. Dědič), Žabka.

Gasservis Liberec – Nové Město 2:3 (0:1)

Obě mužstva měla za sebou čtyřzápasové série porážek a tak se na hřišti v Mníšku rozhodovalo, kdo ji ukončí. V první půli mělo více ze hry Nové Město a zaslouženě šlo do kabin s vedením 1:0, O gól se postaral v 16. minutě Kadera, jenž se nejlépe orientoval ve skrumáži před brankou Gasservisu.

Po přestávce se plynaři zlepšili a podařilo se jim otočit skóre. V 55. prošel Smejkal mezi třemi protihráči a svou individuální akci přesně zakončil – 1:1. V 65. trochu zazmatkoval brankář Nového Města Kocourek, který nejprve vybíhal, pak si to rozmyslel a vracel se, ale na hlavičku střídajícího Frolíka už nedosáhl – 2:1. Jenže hosté zabojovali a už v 68. Šindler hlavou vyrovnal na 2:2. Rozhodnutí padlo tři minuty před koncem, kdy domácí napřed marně reklamovali faul na svého hráče uprostřed hřiště, hosté podnikli rychlý brejk a na jeho konci se V. Černý nádherně trefil přízemní střelou k tyči. Nové Město se tak po čtyřech kolech půstu mohlo radovat z tříbodového zisku, zatímco plynaři zůstávají na chvostu tabulky s pouhými třemi body.

Branky: 55. Smejkal, 65. Frolík – 16. Kadera, 68. Šindler, 87. V. Černý. Rozhodčí: Lopuszynski, ŽK: 3:4, 50 diváků. Hráno v Mníšku. Gasservis: Tošner – Hřeben, Svinka (72. Guzík), J. Šolc, Jakub Louda – Lednický, Házi, Zelený (55. Frolík), Smejkal – Švanda, Brückler. Nové Město: Kocourek – Chlebek, V. Černý, Kadera, Jalovičár – Bruský, Šindler, Kolenkár, Bartoš – K. Suk (65. Likavec), O. Černý.

Krásná Studánka B – Chrastava B 0:2 (0:0)

Domácí v prvním poločase druhému mužstvu tabulky 
v nedělním dopoledni vcelku úspěšně vzdorovali, úvodní pětačtyřicetiminutovka se ovšem obešla oboustranně bez tutových šancí. Studánka měla k dispozici jen 12 lidí, takže když se v 38. minutě zranil Jakub Dvořák, nastoupil na plac poslední muž z lavičky Hošek. V 52. domácí stoper prohrál souboj a chrastavský kanonýr Procházka toho využil ke gólové hlavičce. V 68. se domácím zranil Herman a dohrávali o deseti, na střídání již nikoho neměli… Přesto se úporně snažili o vyrovnání, největší šanci nevyužili v 82. minutě. Naopak ve čtvrté minutě nastaveného času se hostům vydařil brejk a Procházka z něj definitivně rozhodl. Chrastavské béčko tak prodloužilo svou vítěznou sérii na obdivuhodných šest zápasů 
v řadě.

Branky: 52. a 90(+4). Procházka. Rozhodčí: Stýbal, ŽK: 2:0, 35 diváků. Hráno v Mníšku. Krásná Studánka: Vrábel – Adamec, Vacek, M. Herman, Bitman – Balický, Jakub Dvořák (38. Hošek), Charvát, Jirousek – Hak, Hnilička. Chrastava: Lichtner – Stránský, Trakal, Szpyt (72. Žďárský), Šipula – Vodička (65. Doležal), Kos (26. Mazánek), Jahoda, P. Rozmajzl – Cusnir, Procházka.

Hejnice B – Dětřichov 0:3 (0:1)

Hejničtí po sérii výher dostali „facku“ od nejlépe bránícího týmu okresního přeboru. Zkušení hráči Dětřichova na hřišti dominovali, domácí naopak podali svůj nejhorší výkon od postupu 
z III. třídy. V 11. minutě je ještě zachránil brankář Chmelík při šanci M. Ráže, na druhé straně musel ojedinělou hejnickou možnost v 16. řešit gólman Zeman. V 20. se po kombinaci na jeden dotek prosadil D. Ráž a Dětřichov vedl, což bez problémů udržel až do poločasu. V 55. potom využil Netolický starší nedorozumění domácího brankáře s obranou a bylo to 0:2. A když v 68. přidal svůj druhý gól v utkání D. Ráž, bylo o vítězi rozhodnuto. Vítězové mohli své vedení v závěru ještě zvýšit, rána D. Ráže skončila na tyči, takže hattrick se nekonal. To však nic nezměnilo na radosti dětřichovského celku, který se dostal na třetí místo v tabulce přeboru okresu.

Branky: 20. a 68. D. Ráž, 55. Netolický st. Rozhodčí: Kejdana, ŽK: 1:1, 70 diváků. Hejnice: Chmelík – Sirůček, Grujoski, Pecháček, Kobr – Zrubec (70. Leitner), Sýkora, Fetr, Zoreník – Koutný, Horčička. Dětřichov: Zeman – Vízner, Patrman (80. Havlík), Netolický st., Lachman – Koťátko, M. Ráž, Vágner, Štěpánek – Netolický ml., D. Ráž.

Višňová B – Jindřichovice 5:2 (4:0)

V pohledném zápase padlo sedm gólů, k vidění byly tři penalty (z toho jedna neproměněná) a konečný výsledek je pro sympaticky bojující a fotbalovější celek Jindřichovic až příliš krutý. Fotbal se však nehraje na krásu, ale na góly a v produktivitě Višňová dominovala. Už v 3. minutě si domácího stopera obhodil Hovbel, v těžké pozici však potom nesrovnal mířidla. Na druhé straně se v 6. dostal k odraženému míči Štrbák, jehož pokus eliminoval brankář hostů Příhoda. V 19. fauloval v pokutovém území domácí J. Kopecký, ale z nařízené penalty poslal Koutský míč vedle branky. Za dvě minuty kopala pokutový kop Višňová po faulu na Kepra mladšího a Štrbák se nemýlil – 1:0. V 25. vyslal Kepr starší do úniku Štrbáka, ten přesně našel Koudelku a domácí vedli 2:0. V 28. mohl snížit agilní Hovbel, hezky se uvolnil, ale v poslední chvíli mu do střely skočil obránce. 
V závěru poločasu zasadili domácí Jindřichovicím dvě rány. V 42. Štrbák využil postavení brankáře Příhody a z 25 metrů ho přeloboval – 3:0. A v 45. po velmi pohledné akci nahrál Zach Koudelkovi, jenž z úhlu přidal čtvrtý gól. Do druhé půle vstoupili hosté 
s hrou vabank a zpočátku se jim dařilo. V 55. fauloval ve vápně Kepr starší a k penaltě se tentokrát postavil Soukup, jenž proměnil – 4:1. Střídající hráč Soukup se potom v 60. nejlépe orientoval v nepřehledné situaci na malém vápně a snížil na 4:2. Jindřichovice zcela otevřely hru, ale gól už nepřidaly a naopak domácím se otevíral prostor pro brejky. V 67. zachránil po střele Zacha Příhoda, stejně jako v 69. tváří v tvář Koudelkovi. Martin Koudelka však přece jen v 74. završil hattrick, když další rychlý protiútok již proměnil v pátý gól Višňové.